יום שלישי, 25 באוקטובר 2016

עסקית צהרים בינדלה - לא מצדיקה את הבאז *המסעדה נסגרה *

בינדלה מסעדה איטלקית מודרנית בבעלות משפחה שוויצרית שקיימת כבר יותר משנתיים ורועי סופר היה השף שלה, היו שינויים במטבח ויורם ניצן אחד מבכירי השפים בארץ השף של מול ים ז"ל (מסעדת יוקרה שעלתה באש ונסגרה) עבר לבינדלה והחל לנהל את המטבח. עיצוב המסעדה מושקע ומרהיב, מסעדה בעלת חלל מעוצב -מסודר להפליא (דייקנות שוויצרית) משדרת יוקרה אירופאית אלגנטית באווירה נעימה ונינוחה,שילוב של מודרניות וקלאסיקה. תפריט עם מנות קלאסיקות מהמטבח האיטלקי בצילחות יפה ומושקע אבל האם בשפת התוצאה זה מצדיק את ההייפ סביב המסעדה? אז בעיני- פחות. האוכל בסדר,קצת נטול התלהבות.

המסעדה מציעה תפריט צהריים חדש- עסקיות במחיר במחיר 85 ש"ח לסועד, ארוחה עסקית הכוללת מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית,לחם, תה קר או סודה. תכ'לס במחיר סביר מאד ודיי מפתה עלי לציין. ישנה אופציה של קינוח עסקי ב22 ש"ח. ניתן למצוא במנות ראשונות מרק ערמונים, ויטאלו טונטו, טרטר סלמון, ברוסקטת סרדינים קלמרי ועוד. עיקריות לבחירה כמו ריזוטו, פפרדלה ראגו, פסטת פירות ים, דג ועוד. מיד שהתיישבנו קיבלנו בקבוק מים מהודר ו2 כוסות, סלסלת לחמים טריה-לחם מחמצת,לחם ביתי עשיר.

אני בחרתי בתה קר מרענן וביקשתי מי סוכר ליד בכדי להמתיק אותו כראות עיני וחשקי. חברה שלי בחרה למנה ראשונה במרק שורשים לבנים, מרק קרם מכל ירקות השורש,דוקסל פטריות ושמן עשבים שהומלץ רבות ע"י המלצרית. המרק היה תפל,מנה די אנמית והם היו מספיק אדיבים ושירותים בכדי להחליף למנה אחרת והיא הזמינה ויטאלו טונטו קלאסי -נתחי עגל דקיקים ,קרם טונה, צלפים וסלט עלי סלנובה בוינגרט בלסמי. בהחלט מנה שווה יותר וטעימה,פרוסות עגל קרות ודקיקות מבשר מצוין בצבע ורוד משגע שהוגשו עם קרם טונה במליחות מעודנת שהחמיאה מאד לבשר העגל עם טוסונים וסלטון מרענן ליד. 

אני הזמנתי למנה ראשונה קלאמרי על הפלנצ'ה עם קרם סלק,פלפל פדרונס, יוגורט וכרישה שרופה. מנה צבעונית ומרהיבה ביופיה על הצלחת. הקלאמרי היו עשויים היטב על הפלנצ'ה והיוגורט השתדך נהדר למנה והעמיק את הרעננות. בהחלט מנה מכובדת ומספיק גדולה כמנה ראשונה. הופתענו לטובה.

חברתי ואני חובבות דגים מושבעות כך שלא מן הנמנע ששתינו הזמנו אותה מנת דג לעיקרית, פילה בר ים סיצליאני,סלסה תרד תורכי, עגבניות, זיתים, צלפים,פטריות,זוקיני ושמן זית. ניכר כי הדג היה טרי, קריספי מבחוץ, עסיסי ונימוח מבפנים. סלסת התרד היתה מאכזבת, שתינו הודינו בפה מלא כי לא אהבנו את הרוטב אם כי על פניו הרכיבים נשמעו ממש טוב ושיוכלו להשתדך טוב עם הדג אך זה לא קרה.

שורה תחתונה,העסקית בבינדלה נשמעת סופר אטרקטיבית במקום מושקע ואלגנט (נראית הכי מסעדת יוקרה) עם מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי והמחיר לכאורה נשמע מושלם אבל התוצאה פחות מלהיבה ומרגשת בעיני. אז נכון שהצטרף שף נערץ למטבח עם רזומה עשיר וכן יש ציפיות להתרגש מהמנות ושזה לא מומש נשארנו עם אכזבה קלה. זה לא היה גרוע, אבל גם לא היה מדהים. היה נחמד. שזה נחמד - זה לא משהו שגורם לחזור שוב. זה חבל כי יש תחושת פספוס שמשהו גדול קורה שם על הצלחת והם מלאים בכוונות טובות.

 בינדלה

מונטפיורי 50 תל אביב 

03-6500071

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה