יום שלישי, 15 בנובמבר 2016

מזללה סטריט פוד * נסגרה לצערי הרב *

מה כבר לא נכתב על כתית מסעדת היוקרה של מאיר אדוני,מסעדה מוערכת,אוכל מורכב,השקעה באינספור פרודוקטים וטכניקות בישול שונות ומגוונות ממטבחי העולם. המזללה זו מסעדה שפונה יותר לעם לטעמו ובמיוחד לכיסו, פחות יומרנית אבל עדיין טעימה ומתוחכמת,סגנון עממי נועז,אוכל פשוט אך מוקפד עם טוויסט, יען כי פיוז'ן, אוכל שמעורר זכרונות מהבית בפרשנות מודרנית. המזללה האחות הקטנה של כתית, הגרסה היותר צעירה, משוחררת ומגניבה בוייב צעיר ומשחרר ובמחירים אטרטקטיבים לא פחות. האווירה מדהימה במזללה, מקום שמח האנשים יפיםעיצוב מינימלי בקווים נקיים, צבעים מאופקים, שולחנות עם מפות לבנות, צלחות לבנות וכוסות יין גדולות והשירות סופר מקצועיהמזללה יותר בגרסת לאכול בקז'ואל, מנות נפלאות, ביצוע מדויק וטוב בפרשנות ושורשים ביתיים בבישול עילי בניצוחו של השף מאיר אדוני, שף סופר מוכשר ומבריק. משחקים ושילובי טעמים מוזרים ונדירים שנשמע כי לא יתחברו לעולם אך אצל אדוני הכל מתחבר למנות מורכבות,מרהיבות ביופיין והכי חשוב טעימותלא מזמן התווסף תפריט STREET FOOD הכולל 21 מנות רחוב מרחבי העולם, תפריט עשיר ומגוון עם מנות הרפתקניות ומרגשות כאחת. אוכל בעמידה אחד הדברים היותר כייפים וטעימים שיש ואצל אדוני זה מתורגם למורכב יותר ואלגנטי וסופר טעים. אוהבת את טביעת היד שלו באוכל, את אינספור המרכיבים במנה-ריבוי חומרי גלם, שילוב המרקמים והטעמים, את היופי על הצלחת הכל מתמזג לחוויה משכרת חושים ואני נהנת לחזור שוב ושוב. התפריט בנוי לפי האיזורים בעולם:ניו יורק, מטבח תל אביבי (המנות שתמיד  רצות עם אדוני) מטבח ערבי (השכנים שלנו) ,אסייאתי, לטיני,אירופאי ואיטלקי.  אוכל רחוב בסגנון אדוני הוא אוכל אסטטי, מנומק, רב טעם ונאמן למקור אך עם הטוויסטים של אדוני. פתחנו את הערב הוא עם בלאדי מרי שלראשונה העזתי לטעום (כי אני לא חובבת T, טעמה של עגבניה טרייה) היה בזה מן חריפות מפולפלת מרתקת והיה לי ממש טעים ואהבתי זאת מאד על אף שחשבתי שלא ואני בחרתי בסינגפור סלינג.  
נשנשנו לראשונה את הקובנה של צביה אפויה בסמנה, עגבניות גריל מרוסקות, פלפל ירוק חריף. אוחח אין מילים בכדי לתאר את הקובאנה הזU, במרקם כה אוורירי כמו ענן ,בריח חמאה משכר. 
את סלט הקיסר של המזללה אני מכירה כבר ממזמן, הייתי מגיעה לארוחות צהרים עסקיות ומזמינה אותו כמנה ראשונה שהוא מוגש ללא חיוב ביחד עם העיקרית כחלק מהעיסקית . הסלט זכור לי פעמים כה רבות שהתמוגגתי מאושר כמה שסלט הקיסר היה טעים עם רוטב מדויק, כביכול זה רק חסה כמה מעניין זה כבר יכול להיות? אבל מסתבר שמ-א-ד!!! ככתוב בתפריט הסטריט פוד: סלט קיסר: חזה עוף צלוי,לבבות חסה רומית, ארטישוק רוסטיקו, ביצה רכה, קרוטוני בריוש בחמאת שום, ווינגרט סיזר, אנשובי ופרמז'ן (השדרה החמישית) 59 ש"ח. 
המשכנו עם טורטיה נתחי דג בשמן עמוק, קרם שעועית שחורה וצ'יפוטלה מעושן, סלסת תירס, משמש מיובש, צ'ילי, כוסברה, וינגרט פסיפלורה, הבנרו, יוגורט ליים ובוטנים קלויים, (פלייה של כרמן,כפר דייגים) 57 ש"ח. טאקו הדגים הכי טעים שאכלתי מזה זמן מה. דג בשרני מטוגן עם רוטב ליים חמצמץ וחרפרף ששודך לו , מנה שמגישה את הטעמים ולא מעפילה עליו ברטבים למינהם.
המשכנו עם חומוס קצבים, שקדי עגל בגריל פחמים, טחול, לבבות ושומן טלה, קרם חומוס גרירי הדס, תרד בלאדי,פטריות, צנוברים, ציר עגל ובצלים מקורמלים (הכרם) 89 ש"ח.  המנה היתה טעימה אבל לא מרגשת למדי, החומוס היה במרקם קרמי ועדין עם חלקי פנים בזיגוג ציר עגלים ורוטב מתקתק בשל הבצלים המקרומלים.

מבחינת עלות תועלת כאמור שווה וטעים להנות במזללה, ארוחה בעלות ממוצעת לגמרי במונחים תל אביבים אפילו של בית
קפה אז על מה וכמה שפה זו במסעדת שףאוכל  נהדר ויצירתי, קוקטיילים טעימים ושווים, האווירה צעירה וכייפית בקיצור סופר אטרקטיבי, מקום ששווה לחזור אליו.

המזללה 
נחלת בנימין 57
03-5665505

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה