יום רביעי, 15 במרץ 2017

יאקימונו, אחת העסקיות היותר איכותיות ומשתלמות בתל אביב

הגעתי ליאקימונו בשעות הצהריים המאוחרות בסביבות ה16:30 כך שיכולנו עוד להנות מתפריט העסקית שלהם שמוגש עד השעה 17:00. העסקית אגב מאד משתלמת בהתחשב לעובדה שמזמינים כמעט את אותם דברים בערב והמחיר הרבה יותר גבוה. כאמור הגעתי בכדי לדגום את אחת מהארוחות העסקיות האיכותיות והמשתלמות בתל אביב. יאקימונו מסעדה יפנית מאד שונה בנוף הישראלי ולה וותק מעל 20 שנה, אחד המוסדות   הוותיקים שקיימים בארץ ולו בכדי.
המסעדה פחות מתחנפת בטעמים לחך הישראלי, מטבח שמתרכז בטריות חומרי הגלם  תוך כדי שימוש ביד מאד עדינה ודקדקנית במטבח, ללא רטבים וטעמים חזקים שמשתלטים,קומבינציות משוגעות וטעמים צעקניים כמו הסושי בקליפורניה למשל. מאחד וללא הרטבים , שומרים על פשטות המנה וכך ניתן להדגיש את  טריות ואיכות הדג וחומרי הגלם מבלי להאפיל עליהם. ביאקימונו רוצים לשמור על טעמם הפשוט והטבעי של חומרי הגלם.
כבר בכניסה למסעדה ניתן להבחין בעיצוב והוויב ה fancy והיוקרתי במקום. עיצוב מודרני ואלגנטי ולו סתם המסעדה בעלת תדמית סנובית ויוקרתית.


בכניסה ישנם מקומות ישיבה עם כסאות גבוהים על הבר עם ויטרנות עמוסות פרודוקטים איכותיים וטריים כמו דגה טרייה, דגים בשלמותם או כנתחים מפולטים מיועדים לסשימי מושלם - בין הטובים בארץ.











































בתוך החלל הגדול של המסעדה  ישנם שולחנות וכסאות רגילים וספות נמוכות בסטייל לאונג' יוקרתי ומפנק. ביאקימונו התפריט יפני-שומר על פשטות חומרי גלם איכותיים והרי ידוע כי איכות הסושי נמדדת בראש ובראשונה מאיכותם של הדגים וליאקימונו יתרון בולט עם סטנדרטים שלא נראו בעיר -הטריות והטיפול בדגים במסעדה ברמה הגבוהה בארץ.






האוכל היפני ידוע כמאופק ודקדקני עוסק  באיזון טעמים עדין, הדגש על איכות ואסטטיקה כפי שמכתיבה התרבות היפנית.
מה בתפריט העסקי? במחיר המנה העיקרית מקבלים מרק לבחירה, מתאבן, תוספת ושתיה חמה.
מרקים לבחירה: 
מרק מיסו או סוהימונו עם נתחי דג או יאסיי, ירקות ופירורי טמפורה.מנה ראשונה-מתאבן: קונוס סלמון/סלמון סקין, כיסונים מדפי אורז במילוי תרד/עוף, גיוזה,
אגה דאשי טופו ומאגורו פפר-פרוסות טונה צרובה. 
מנה עיקרית: רולים של סושי, סלמון צלוי בליווי ירקות, סלט סאשימי ומנת פטריות צמחונית. 
תוספות: חמוצים יפנים, סלט אצות ומלפפונים, אורז שום או אורז מאודה.
אספרסו או תה יפני במחיר המנה העיקרית.
מחיר מאד משתלם כאמור ביחס למחירים בתפריט הערב. 
באופן מפתיע המסעדה הייתה ריקה אולי בגלל שהיא נראית כ"כ יוקרתית מבחוץ? כי אני גרה די בסביבה ומלא פעמים חלפתי עפ"נ המסעדה הזו ותמיד נראתה לי בשיק ניו יורקי ויוקרתי משהו ולא חשבתי שיש לי את התקציב המתאים, למזלי חקרתי  קצת אודותיה והופתעתי מתפריט זול יחסית, פחות מ100 ש"ח לעסקית איכותית מפנקת. 
פתחנו את הערב כאמור עם המרקים, חברתי בחרה במרק יאסיי,ירקות ופירורי טמפורה. מרק שמבוסס על ציר טעים וצלול עם שבבי טמפורה.
אני בחרתי במרק פירות ים (+8 ש"ח) שמכיל שרימפס, קלאמרי ומולים. גם פה עם ציר פטריות ואצות עם פירות ים ,פרוסות גזר ובצל ירוק. מרק בעל טעמים מלוחים עדינים של ים. 

בחרנו במנה שניה באגדשי טופו ,טופו במעטפת פריכה מוגש ברוטב סויה מיוחד. 
מנה פשוטה ודי נפוצה בביצוע טוב וטעים במיוחד. המשכנו עם מאגורו פפר (+15 ש"ח),  פרוסות טונה צרובה ומפולפלת עם פרוסות לימון דקות ברוטב חם של סויה וג'ינג'ר.
דג טונה טרי להפליא שהשתדך נהדר לפרוסות הלימון החמוצות. 
מנה כ"כ טעימה שלא יכולתי שלא להתפעל מפשטות המרכיבים וכמה שטעים וחמצמץ זה היה - גולת הכותרת מבחינתי בארוחה  הזו, מנה עדינה ונהדרת. 




כמו כן קיבלנו את התוספות לפני המנה העיקרית שזה היה נחמד וטעים לנשנש לפני הגעת הסושי. סלט קאיסו של אצות ווקאמה ומלפפונים - קלאסיקה מהמטבח היפני, תיבול בחומץ אורז ומעוטר בשומשום. קערה נוספת עם מחמצים יפניים כ"כ טעימים שיכולתי לנשנש דלי כזה !

שתינו בחרנו למנה עיקרית בטוקובסטו, סושי 12 יח', שני רולים מיוחדים,98 ש"ח.
מדובר ב2 רולים לפי בחירתו של השף.
רול אחד-ריינבו, אינסייד אאוט של סלמון ואבוקדו במעטפת מתחלפת של סלמון, טונה אדומה וילוטייל, מבחר מגוון של דגים. רול נוסף,אינסיידאאוט של ילוטייל מבושל ברוטב טריאקי עם גזר עטוף במלפפון. 
שני הרולים גדולים,מאוזנים ועדינים בטעמם, איכותיים מבחינת האורז, הדגים הטריים והירקות. ניתן להבחין בכמות היפה של הדגים הטריים מול נוכח כמות האורז בתוך הרול סושי. אין פה איזו המצאת הגלגל או משהו שהפיל אותנו מהכסא אך הביצוע היה ללא דופי, מוקפד ועדין - ביצוע מדויק,שמירה על פשטות וחומרי הגלם מן המשובחים ביד עדינה זה שם המשחק פה. סושי טעים ! יחד עם הרולים קיבלנו וואסבי עוקצני וג'ינג'ר כבוש תוצרת הבית שיאקימונו מגדלים וכובשים בעצמם. הג'ינג'ר צהבהב ובוהק הרבה יותר ממה שאנו מכירים, חריף ודומיננטי בטעמו, לא עוד ג'ינג'ר ורוד תעשייתי שנפוץ בכל סושיה ובכל פינה. 




בסוף הארוחה כחלק מהעסקית מקבלים תה ירוק שהוגש בקנקן יפני מסורתי .

לסיכום, ארוחת פיין דינייג ביאקימונו, מסעדה יפנית מן המובחרות, השירות מצויין ומתוקתק אם כי קצת לפעמים נוטה להלחיץ ולהאיץ בקטע של אולי תזמינו דברים נוספים מהתפריט בנוסף למסלול העסקי?
המנות מוגשות די מהר וחמרי הגלם טריים ויד עדינה במטבח, בהחלט נותנים כבוד לחומרי הגלם הטריים ושומרים ככל האפשר את טעמם המקורי מבלי להעמיס טעמים חזקים.
ארוחה עסקית מוגשת עד השעה 17:00 בפחות מ100 ש"ח, בערב תשלמו הרבה יותר.

יאקימונו 

רוטשילד 19 תל אביב 

03-5175171



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה