יום שלישי, 18 באפריל 2017

פלורנטינה בר מסעדה, הבית החדש שלי בשכונה

פלורנטינה, בר ומסעדה כשרה בלב שכונת פלורנטין באווירה תל אביבית צעירה בבעלותם של שני חב'רה צעירים, מ-א-ד נחמדים שהקימו מקום לתפארת ודואגים שהכל יתקתק באווירה הכי חיובית ומתוקה שיש, אי אפשר שלא להתאהב בהם ובמקום. העיצוב בפלורנטינה נעים וביתי, נגיעות מהעבר שמשתלבות עם הגרוב התל אביבי העכשיו והאותנטי כמו שימוש בתריסים שהיו בביתו של סבו של אחד הבעלים. החלל מעוצב ביצירתיות רבה, נראה כי החב'רה חשבו על כל הפרטים הקטנים.



המקום אסטטי ומלבד מקומות הישיבה בחלל הפנימי, ישנה גינת דק פסטורלית לישיבה נעימה ובה זולה עם ספות רביצה שמתאימות לישיבה בקבוצה באווירה בלתי מתחייבת לצד שולחנות בר גבוהים וכסאות באווירה אינטימית עם הרבה צמחים וירוק בעיניים מסביב. במקום בר אלכוהול עשיר המספק מגוון דרינקים, בירות, קוקטיילים לצד מנות שרינג קלות לנשנוש ולחלוקה. בקיצור מקום נעים לשבת בו באווירה חמימה ומזמינה פשוט להתענג על דרינק עם חברה אחרי העבודה לארוחת ערב בהכי קז'ואל או לחגוג בו ארועים משפחתיים באווירה ביתית ומחבקת.



התפריט מגוון,עשיר וכשר. מה בתפריט? מנות שרינג כמו לאבנה,חציל קלוי, פוקאצ'ה איטלקית ופוקאצת סביח, קפרזה, נאצ'וס מקסיקאני, מגש טאפס ישראלי, קאסדייה גבינות,פילה סלמון או מושט אפוי בתנור, מבחר סלטים גדולים, פסטות, ניוקי וריזוטו,פיצות ותפריט מתוקים.

תחילה הזמנו סיידר חם, סיידר תפוחים ריחני מתובל בקינמון,17 ש"ח, תוספת יין כ3 ש"ח. הסיידר היה מתוק אך לא מדי עם כמות יפה של אלכוהול, פינוק חמים לשעת ערב. חברתי בחרה בשוקו פרלינים, חלב מוקצף ופרלינים חלב/לבן,16 ש"ח.

בחרנו בסלט הדר, נבטים,פטריות,גזר ,חסה, מלפפון,חמוציות, אגוזים,פלחי תפוח עץ וגבינת עזים צרובה ברוטב הדרים מתקתק,52 ש"ח, מוגש עם לחם. סלט טרי ומרענן המשלב בתוכו טעמים מלוחים ומתוקים, מלוח מגבינת העזים, מתוק מרוטב הוויניגרט, פלחי התפוח והחמוציות לצד אגוזים שהעניקו לביס קראנצ'יות. 

המנות הגיעו לשולחן ממש מהר תוך דקות ספורות, הכל טרי וחם.  המשכנו עם קסדיית גבינות, משולשי טורטיה ממולאים בגבינות ובפטריות, מוגש בליווי מטבלי הבית, 38 ש"ח. מילוי הגבינות בתוך הקסדייה היה טוב אך לא התחבר עם הקסדייה היה חסר איזה תיבול או תוספת. המטבלים לצד המנה היו מצויינים במיוחד הצזיקי החמצמץ.

המנה הבאה הפתיעה אותנו מאד לטובה,פיש & צ'יפס בצבעים, פילה מושט בציפוי טמפורה בטעמים, מוגש עם צ'יפס ורטבים, 65 ש"ח.
ראשית הופתעתי שהדג הוא מושט ולא דג אחר שצופה בטמפורה בצבעים ובטעמים משתנים, האהוב עלי היה בציפוי הפפריקה,הציפוי העניק איזה טעם מעושן למנה. הדג היה רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ. מנה ממש טובה שנזללה חיש קל.

המשכנו עם טורטליני גבינות ברוטב חמאה מרווה לימונית,58 ש"ח.
הפסטות בתפריט בעבודת יד אך לא נעשות במקום. מנה משגעת של טורטליני במילוי גבינות ורוטב לימוני חמצמץ ששודך לו. הזהירו אותי שזו מנה לחובבי הז'אנר החמוץ  אז לא מן הנמנע שהזמנתי את המנה הנ"ל וכמה שאני התענגתי על הטורטליני העדינים והרוטב החמוץ. אכלתי ביס ביס לאט והתענגתי על הטעם. 

קינחנו בהמלצת המלצרית בצ'ורוס שנעשה במקום. צ'ורוס במרקם אוורירי ומעליו סוכר, מייפל ונוטלה מוגשים בצד. קינוח פשוט לכאורה אך ביצוע מדויק וטעים. מסוד הדברים הפשוטים.

היה נעים להכיר את פלורנטינה, מסעדה שהיא פשוט קסם של מקום בלב שכונת פלורנטין באווירה נעימה ומשפחתית, האוכל טעים ובמחיר סביר והשירות סופר אדיב. מקום כלבבי,נראה כי מצאתי לי את הבית קפה/מסעדה השכונתי המושלם. אה כן וישנה חניה באיזור. 






פלורנטינה 

אברבנל 56
תל אביב 
073-7020966


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה