יום רביעי, 21 ביוני 2017

Republic ביסטרו חדש בהוד השרון בואו להנות


רפאבליק,ביסטרו מודרני חדש ומבטיח בהוד השרון, מקום בילוי בניחוח תל אביבי. ישנו קהל גדול בפרפריה שמגיע לתל אביב לבלות ולאכול, קהל שצמא למקום שאפשר לבלות בו באותו סגנון ליד הבית מבלי להניע את האוטו ולהתקע במיוחד עכשיו עם עבודות הרכבת הקלה בפקקים בכניסה לתל אביב. אז כן יש מסעדות שוות בשרון וריפאבליק היא בהחלט כזו. 

ריפאבליק בראסרי קלאסי,תפריט אוכל מוקפד ומעודכן המבוסס על חומרי גלם טריים ומקומיים לצד מנות יציריתיות וספיישלים מתחלפים של השף. האוכל אקלקטי עם השפעות ממקומות שונים בעולם,מנות מהמטבח היווני, האסייתי והצרפתי. האוכל די מגוון וקולע לטעמים של כולם. מי שאמון על תפריט המסעדה הוא השף אבי כהן ששימש שנים כשף של מסעדת טפאו, אונמי וסושיאל קלאב. מקום בילוי אידיאלי עם חברים לדרינק בנינוחות על הבר באווירה סקסית וצעירה או כבילוי כמשפחה לארוחה טובה באווירה רגועה. הבר גדול וממוקם בחלל המרכזי במסעדה ויש בו מקומות ישיבה לאורכו. 

מגוון רחב של יינות מהיקבים המובילים בארץ ובעולם,תפריט קוקטיילים טעימים ומגניבים המיוחדים רק למקום בתמחור סביר שמעלים איזה חיוך או שניים תוך מספר שניות קצר על הפנים. 

המשקאות מוגשים בכוסות קוקטייל, הכל צבעוני ומלא טעם, ניתן לחשוב שאני באיזה בר אקזוטי ולא בהוד השרון.

למסעדה חלל גדול עם תקרות גבוהות בעיצוב מוקפד, טאפט ענק דמוי צמחיית גונג'ל תל מימדית, ספות רחבות ותאורה מעומעמת ואינטימית. 
כמו כן ישנה גם מרפסת רחבת ידיים לישיבה בחוץ-להנות באוויר הפתוח..





מה בתפריט? מנות ראשונות כמו רוסטביף עגל, אספרגוס בגריל עם פונדו פרמז'ן,כרובית מושחמת בתנור עם חמאת אורגנו ופרמז'ן, טרטר דג ים עם "פיקו דה גאיו", ברוסקטה עם סלמון קונפי וגם מספר סלטים: סלט חסות, אנדיב וגבינת סנט מור, סלט קיסר עם עוף או בייקון וסלט טונה צרובה. במנות העיקריות: סלמון צלוי בגלייז מיסו, פילה לברק עם ארטישוק ירושלמי, המבורגר אנטריקוט קצוץ, רביולי ריקוטה עם תרד ברוטב חמאה חומה, שוק אווז בבישול ארוך ועוד.

בבר תפריט קוקטיילים מקוריים ויחודיים לריפאבליק, בחרנו בריפאבליק סאוור,ג'ין בומביי,ג'ינג'ר טרי,מרטיני ביאנקו, ליקר דובדבנים, סירופ פטל ביתי, מיץ לימון, קציפת פטל וקוקוס טחון,44 ש"ח. קוקטייל מתקתק וטעים שלא רק בעל מראה ססגוני ושמח אלא גם טעים. אהבתי את הטאץ' עם הקוקוס הטחון מעל. 

בחרנו למנה ראשונה את הרוסטביף עגל, איולי,חרדל הוגש עם ברוסקטות ושום קונפי,48 ש"ח. רוסטביף קלאסי ואיכותי שלווה עם טבעות פלפל צ'ילי ואיולי מצוין, ברוסקטות וירקות קלויים בצד.
מאחר והביסטרו לא מוגדר רק כצרפתי אלא כבעל מספר סגנונות ממטבחים שונים בעולם אז לא מן הנמנע שאבחר במנה אסייתית מאחר וזה מטבח שמאד מסעיר אותי באופן אישי. בחרתי בסלט טונה אדומה צרובה, איטריות צלופן, מלפפונים, אצות וואקמה ושומשום, 58 ש"ח. על קערת זכוכית הוגשו נתחי טונה אדומים בוהקים שנצרבו קלות והונחו בסמיכות לסלט שהורכב מאיטריות צלופן, מלפפונים ואצות. כל אלו הוגשו על צלחת גדולה יותר מתחת עם קוביות קרח. סלט מאד פרשי ומאד קייצי,מנה מעט חריפה ומאד טעימה.

שהערב הופך ללילה הווליום מתגבר והמוסיקה משתנה וזה הזמן להשיק עוד צ'ייסרים של קמפרי.
הזמנו לעיקרית את הפילה לברק עם מנוגלד, ארטישוק ירושלמי, לימון כבוש ויוגורט,94 ש"ח. ניכר היה כי הדג טרי, העור מעליו היה קראנצ'י במידה הנכונה והדג שמר על  עסיסיות טובה מבפנים. הדג לווה עם מנגולד וארטישוק ירושלמי שקיבלו את החמיצות מהלימון הכבוש שהשתדך נפלא ובהרמוניה עם הדג והיוגורט החמצמץ אף הוא. מנה שלבטח הייתי מזמינה בשנית כשאשוב לרפאבליק.
כמו כן הזמנו שוק אווז בבישול ארוך, קרם תפוח אדמה ועלי תרד,88 ש"ח. השוק עברה בישול בוואקום לפני הצלייה הבשר היה רך ונשר מן העצם שזה תענוג בפני עצמו, הפירה היה במרקם קרמי, חלק וטעים. ניכר כי לציר היה טעם עמוק  אך הוא היה מעט דליל מדי והוא קצת האפיל על הפירה בגלל הנוזלים הרבים. מנה מעט מפוספסת בעיני אם כי היתה טעימה אבל התפזרה על הצלחת. 


קינחנו בפחזניות במילוי קרם שאנטיל וגלידת וניל מפנקות. פחזניות קלילות ואוורירות במילוי קרם עשיר,מתוק אך לא מדי ומסביב שוקולד. סיום מושלם לערב כייפי.

לסיכום,המקום נפתח לאחרונה ונראה די מבטיח ומאד כייף פה. בראסרי בוויב מחו"ל, העיצוב נעים ומזמין, מוזיקה ברקע שלא משתלטת על השיחה, קוקטיילים נהדרים ואוכל טעים. מקום בילוי נעים בפריפריה שנהנים מאותה איכות ואווירה גם בשרון מבלי להתניע את הרכב לת"א.

ריפאבליק 

הנגר 24 הוד השרון 

09-8878800

כל השבוע מ-19:00 עד חצות 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה