יום שלישי, 5 בספטמבר 2017

מרימתי, מטבח ערבי אותנטי בשוק הפשפשים

מרימתי,בית קפה ביפו המתמחה באוכל ערבי אותנטי. המסעדה ממוקמת ברחוב יהודה מרגוזה בשוק הפשפשים ביפו. האוכל ביתי,ערבי, פשוט וטעים מבית סבתא. המסעדה בבעלות משפחתית, מי שמנהל אותה זה מוחמד סאטל ואמו מאהא היא האחראית על התבשילים במטבח. מאכלים ערביים אותנטיים,מנות בשריות לצד צמחוניות וטבעוניות שהן די טרנדיות ומבוקשות היום. התפריט והמקום נראים דיי מזמינים, זו לא עוד מסעדת שיפודים וסלטים ערבית. 
מה בתפריט? ארוחת בוקר, מנות ראשונות, כריכים, תבשילים כגון ממולאים, סינייה, מקלובה, כיסוני ששוברק במרק יוגורט חם, מרק היום וקינוחים ערביים מסורתיים. מקום בעל קסם ופשטות,אוכל מקומי לא מתוחכם באווירה חמימה. עיצוב המקום אותנטי וכל חפצי הנוי נבחרו ע"י מוחמד ואמו באפן אישי ובאהבה רבה. שילוב תרבויות אותנטי שדי מתאים לאווירת שוק הפשפשים. 

כשהתיישבנו ריחות של בישול ביתי אפפו את המקום. אני בחרתי בכוס תמרנידי צוננת ומתקתקה, הכי מזכירה לי את ביקורי בסיני אי שם ב90'S. 

הזמנו למנה ראשונה,לאבנה עם שום ואגוזי מלך מתובל בשמן זית, מוגש עם לחם. לאבנה מצוינת במרקם סמיך עם תוספת של שום שהפתיעה ואגוזים קראנצ'יים מעל שהוסיפו איזה טוויט מעניין למנה. 

סלט פטוש,ירקות,בולגרית,לימון שמן זית, נענע ושברי לחם קלויים. סלט פשוט בביצוע טוב בתיבול של שמן זית,לימון, עלי נענע וגבינה בולגרית מלוחה.   

ספיחה, מאפה עם בשר מתובל, צנוברים בצל ועגבניות. מאפה עגול ודק שמזכיר מעט בנראות שלו פיצה, הוא יחסית דק ומעל ישנה תערובת של בשר בקר טחון מתובל, מעט עגבניות בצל ועשבי תיבול, שקדים וצנוברים פוזרו בנדיבות מעל. היה חסר לי מעט תיבול והטעם היה מעט חמצמץ מהעגבניה אז ביקשתי חריף וקיבלתי פלפל חריף קצוץ דק וזה הקפיץ את הטעמים במנה.  



המשכנו עם שושברק, כיסוני בצק ממולאים בבשר בקר מתובל, מבושל במרק יוגורט חם וצנוברים קלויים. כיסוני בצק דקים ומצויינים בטעמם במילוי בשר בקר טחון מוגשים במרק יוגורט חם. המרק חמצמץ, טעים ומאד ועדין שכלל הרבה בצל וגרגירי חומוס. צנוברים קלויים פוזרו מעל,מנה מאד עדינה ומאוזנת. 


קינחנו עם כנאפה שמוגשת עם גלידת פיסטוק ופיסטוקים טריים מפוזרים מעל. כנאפה תוצרת בית ללא צבעי מאכל מצוינת וטעימה להפליא ! כנאפה עדינה בעלת מעטה קריספי מבחוץ עם המון גבינה שנמסה בכל ביס וביס. לא כ"כ נגענו בגלידה מאחר והסירופ שליווה את הכנאפה היה מספיק מתוק והשתלב נהדר עם הגבינה ולא מצאנו לנכון לטעום גם מהגלידה.
שמחתי להכיר את מרימתי,בית לאוכל ערבי אותנטי באווירה משפחתית ובתמחור סביר. אתנחתא קלה במקום חמוד ואוכל ביתי,מומלץ לארוחה משפחתית או עם חברים. 
מרימתי 
יהודה מרגוזה 12 יפו
03-9791021

ראשון - שבת 10:00 -22:00  
לא כשר 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה